Foto och film

Längtan till naturen – Nature Calling…

Det finns många natursköna platser på ”Mitt Österlen”, som ger mig kraft och positiv energi. Jag kallar dem Jordiska Paradis. Ofta är det platser jag besökt redan som barn eller som betytt mycket för mig genom åren och som jag därför besökt många gånger också senare i livet…

Foto/Film och utställningar

2021

Konstutställning i Kristianstad City 12 feb – 14 mars

I år har jag fått möjligheten att tillsammans med en 17 andra konstnärer få ställa ut konst i butiksfönsterna i centrala Kristianstad, återkommande evenemang, som är ett trevligt inslag för besökare och näring i City.
Min konst hänger i två fönster samt på en vägg inne i lokalen.
Adress: Västra Storgatan 39 ( gamla Barbershop)
Arrangör: Kristianstad City

Miniutställning hos Ia´s massage 19 feb-14 mars

Ett tiotal fotocanvas visas hos massören Anneli Gunnarsson, på Simrishamnsvägen 39, Tomelilla. All min konst är till salu och hänger i lokalerna t.o.m den 14 mars. Vill du boka massage, eller bara titta in kontakta Anneli på 0704-575210.

Påskutställning på Rydsgårdshus 2-5 april

Tillsammans med ytterligare 7 konstnärer visar konst på Bygdegården Rydsgårdshus samt på den traditionella samlingsutställningen på Mästers Galleri Svaneholm. Eventuellt blir det också någon ytterligare utställning i på Österlen i vår, så håll utkik på facebook för mer information.
Arrrangör: Skurupsbygdens Konst- och Hantverksförening (SKHF)

Samlingsutställning (Påsk) på Mästers Galleri 2-5 april

Som sig bör, har Skurupsbygdens Konst- och Hantverksförening sin traditionella samlingsutställning på Mästers galleri i påskveckan.
För mer information om konstnärer och öppettider, se SKHF:s egen webbsida http://www.skhf.se/
Arrrangör: Skurupsbygdens Konst- och Hantverksförening (SKHF)

Vårutställning med foto och skulptur 15-16 maj

I vårens egen månad, maj ställer jag åter ut tillsammans med fina konstnärskollegan Lisbeth Engelin Lindh. Lisbeth visar skulptur och jag foton på temat natur och magi.
Läs mer på http://www.skhf.se/wp2015/wordpress/skhf/konstnarer/lisbeth-engelin-lindh/ samt http://www.skhf.se/wp2015/wordpress/skhf/konstnarer/henriette-ellberg/
Arrrangör: Skurupsbygdens Konst- och Hantverksförening (SKHF)

Konstrundan Online

För dig som inte har möjlighet att besöka mina fysiska utställningar finns en hel del av konsten att se och köpa online på min webbshop för konst.
Du gör din beställning på webbsidan och kontaktar mig på 0738-112212. Vi bestämmer sedan en plats att överlämna tavlan på. Betalar gör du via swish.
Läs mer här om Konstrundan Online här

Tidigare fotoutställningar

2020 20 nov – 20 dec Buhres på Kivik
3 okt – 16 nov, Skurups Bibliotek stängt from den 28 okt pga Covidrestriktioner
2020 7 maj – 30 sep, Chill, Ystad
2020 12-13 sep, 19 – 20 sep, Mästers Galleri – Svaneholm
2020 2 juli – 20 sep, SMAKBRUKET, Tomelilla
2020 13 aug – 8 sep, Holms hage, Abbekås
2020 9 maj – 31 aug, Tomelilla Golf & Hotell
2020 18 juli -2 aug, Galleri IsieTio, Klagstorp
2020 18-19 april Mäster Galleri, Svaneholm
2020 9 -13 april Buhres på Kivik
2020 29 febr – 26 mars Konstgalleri – HG 8 and Prins Carl Hotel, Ystad
2015 Maria Caféet, Ystad
2014 Järrestad Gård, Järrestad
2014 Galleri Tilde, Ystad
2013 SYSAV – personalrestaurangen, Malmö
2013 Galleriet Hasse och Tage-museet, Tomelilla
2012 Café Bullen och Bönan, Tomelilla
2011 Backagården, Löderup

Film på Youtube

Gör också gärna ett besök i min Youtubekanal Mitt Österlen där jag visar lite kortfilmer, tagna med mobilen, när jag varit på vandring i mina jordiska paradis.

Varmt Välkommen!
/ Henriette Ellberg

Glädjen att fotografera och dokumentera

Foto och filmdokumentation är sedan många år tillbaka ett stort intresse för mig. Jag har en känsla av att intresset kommer från mig far Helge Ewaldz, som alltid bar kameran med sig då vi var på vandring, när jag var barn.
Det var mina föräldrar som tidigt lärde mig att vistas i och älska naturen och far som lärde mig att dokumentera.

Vem vet, kanske var det också han som lärt mig att fånga ögonblicken och sedan känna glädjen av att dela med sig av dem till andra, trots att det på den tiden inte fanns sociala medier.

På våra fjällsemestrar dokumenterade far det mesta, med såväl systemkamera, som filmkameran, med sin dubbel-8film, som var det dominerande filmformatet inom amatörfilmen fram till 1965, men som far fortsatte att använda långt in på 70-talet…

Med systemkameran tog han diabilder, som han sedan monterade i ram och placerade i magasin. Det blev med tiden en rik samling foton i källaren på mellan 50-60 000 diabilder. De flesta hann han och min mor Gertrud dessutom digitalisera, medan de ännu var pigga och krya.

Till sina sex barnbarn hann de också ge varsitt USB-minne med barndomsbilder, så att de skulle få sina minnen med sig i livet och inte låta dem bli en dammsamlare i ett fotoalbum, som ingen tittade i.
Fantastiskt, eller hur?

Själv nöjer jag mig med kortfilmer, tagna med mobilen. Du hittar dem i sociala medier och på min YouTubekanal Henriette Ellberg – YouTube
Varmt Välkommen till fotonas underbara värld!
/ Henriette Ellberg