Foto och film

Längtan till naturen…

Det finns många natursköna platser på ”Mitt Österlen”, som ger mig kraft och positiv energi. Jag kallar dem Jordiska Paradis. Ofta är det platser jag besökt redan som barn eller som betytt mycket för mig genom åren och som jag därför besökt många gånger också senare i livet…

Utställningar 2021

BRICK Österlen, Gislöv Pop-up utställning 17 sep – 31 okt

För dig som inte har haft möjlighet att se mina fotoutställningar i sommar visas de nu på BRICK Österlen, Stjärnevägen 18, Gislöv.
Läs mer på BRICK Österlen

På väg

Fjällans Butik & Café, Ramsåsa Nygård 9 sep – 31 okt

I Fjällans Butik & Café, på Ramsåsa Nygård, visar jag mina fotocanvas året ut. I butikslokalen hittar du kläder och inredningsdetaljer av noggrant utvalda varumärken. Mysigt café för fika och återhämtning, där du också hittar mina fotocanvas, på väggarna. Öppet tor-sön kl 11-15.
Läs mer på Instagram @fjallansbutik

~~~

Buhres på Kivik, 22 maj – 26 aug

På trevliga Buhres Fisk, i Kiviks hamn visar jag mina foton i restaurangen på nedre plan. Är jag inte på plats och du vill fråga något om min konst, så slå mig en signal på 0738-112212. Önskar du handla, kontaktar du också mig och swishar sedan 2.500 SEK på samma nummer 0738-112212.
Visa därefter personalen att du betalt, som då hjälper dig att ner tavlan.
Läs mer på Buhres på Kivik

~~~

Träd i dis

Tina’s Bullen & Bönan, Tomelilla, 8 april – 26 aug

På det mysiga caféet bakar och lagar Tina allt från grunden med de bästa råvarorna. Här är alltid högt i tak, men också hjärtligt, något ”stammisarna” är ett levande bevis på, då de gärna hänger kvar länge för samtal, eller bara för koppla av och mysa i den ombonade lokalen. Caféet är en mötesplats där det ryms mycket hjärtlighet. Kom och njut av stämningen och mina avkopplande strandbilder, du med!
Läs mer på Tinas´s Bullen & Bönans egen webbsida

~~~

TIOSKEN, Skåne Tranås, 7 april – 26 aug

Det lilla vägköket TIOSKEN är ett modernt gatukök, där du hittar en uppdaterad meny av traditionell gatuköksmat med bra lokala råvaror. Köttet som serveras kommer framförallt från Tranåslund och Appeltorps Lamm & Vilt – 3 km från Skåne-Tranås. Väl värt ett besök och precis som mina mindre fotocanvastavlor är kvalitén hög, men formatet av det lilla slaget.
Läs mer på TIOSKENS egen webbsida

~~~

Webbshop

Pillehill, Östra Vemmenhög, 12 mars – 26 aug

På det mysiga gårdshotellet Sydkustens at Pillehill, har jag nu förmånen att få visa en handfull foton hela våren och sommaren.
Passa på att göra en utflykt västerut och njut av Johan och Jannikes kök och vackra gårdshotell mitt i den skånska myllan. Har ni en gång varit är jag säker på att ni kommer att återvända.
Läs mer på Pillehills egen webbsida
Varmt Välkommen!

~~~

Tidigare utställningar

2021- 2 april-28 juli HG 8 and Prins Carl Hotel
2021 13-17 april, Mästers Galleri, Svaneholm
2021 2 – 5 april, Samlingsutställning (Påsk) på Mästers Galleri
2021 2 – 5 april, Påskutställning på Rydsgårdshus
2021 19 feb – 17 mars ,Ia´s Massage
2021 12 feb – 14 mars, Konst City, Kristianstad
2020 20 nov – 20 dec, Buhres på Kivik
3 okt – 16 nov, Skurups Bibliotek (stängt from den 28 okt pga Covidrestriktioner)
2020 7 maj – 30 sep, Chill, Ystad
2020 12-13 sep, 19 – 20 sep, Mästers Galleri, Svaneholm
2020 2 juli – 20 sep, SMAKBRUKET, Tomelilla
2020 13 aug – 8 sep, Holms hage, Abbekås
2020 9 maj – 31 aug, Tomelilla Golf & Hotell
2020 18 juli -2 aug, Galleri IsieTio, Klagstorp
2020 18-19 april Mäster Galleri, Svaneholm
2020 9 -13 april Buhres på Kivik
2020 29 febr – 26 mars Konstgalleri – HG 8 and Prins Carl Hotel, Ystad
2015 Maria Caféet, Ystad
2014 Järrestad Gård, Järrestad
2014 Galleri Tilde, Ystad
2013 SYSAV – personalrestaurangen, Malmö
2013 Galleriet Hasse och Tage-museet, Tomelilla
2012 Café Bullen och Bönan, Tomelilla
2011 Backagården, Löderup

Konstrundan Online

För dig som inte har möjlighet att besöka mina fysiska utställningar finns en hel del av konsten att se och köpa online på min webbshop för konst.
Du gör din beställning på webbsidan och kontaktar mig på 0738-112212. Vi bestämmer sedan en plats att överlämna tavlan på. Betalar gör du via swish.
Läs mer här om Konstrundan Online här

Film på Youtube

Gör också gärna ett besök i min Youtubekanal Mitt Österlen där jag visar lite kortfilmer, tagna med mobilen, när jag varit på vandring i mina jordiska paradis.

Varmt Välkommen!
/ Henriette Ellberg

Glädjen att fotografera och dokumentera

Foto och filmdokumentation är sedan många år tillbaka ett stort intresse för mig. Jag har en känsla av att intresset kommer från mig far Helge Ewaldz, som alltid bar kameran med sig då vi var på vandring, när jag var barn.
Det var mina föräldrar som tidigt lärde mig att vistas i och älska naturen och far som lärde mig att dokumentera.

Vem vet, kanske var det också han som lärt mig att fånga ögonblicken och sedan känna glädjen av att dela med sig av dem till andra, trots att det på den tiden inte fanns sociala medier.

På våra fjällsemestrar dokumenterade far det mesta, med såväl systemkamera, som filmkameran, med sin dubbel-8film, som var det dominerande filmformatet inom amatörfilmen fram till 1965, men som far fortsatte att använda långt in på 70-talet…

Med systemkameran tog han diabilder, som han sedan monterade i ram och placerade i magasin. Det blev med tiden en rik samling foton i källaren på mellan 50-60 000 diabilder. De flesta hann han och min mor Gertrud dessutom digitalisera, medan de ännu var pigga och krya.

Till sina sex barnbarn hann de också ge varsitt USB-minne med barndomsbilder, så att de skulle få sina minnen med sig i livet och inte låta dem bli en dammsamlare i ett fotoalbum, som ingen tittade i.
Fantastiskt, eller hur?

Själv nöjer jag mig med kortfilmer, tagna med mobilen. Du hittar dem i sociala medier och på min YouTubekanal Henriette Ellberg – YouTube
Varmt Välkommen till fotonas underbara värld!
/ Henriette Ellberg