Svabesholms Kungsgård

En solig lördag i aug gjorde jag en förmiddagsutflykt till denna underbara gård i Svabesholm, strax söder om Kivik. När vår dotter fortfarande bodde hemma var jag här ofta för att lämna och hämta henne eftersom hon umgicks med dottern i familjen Thuresson, som äger och driver gården sedan 1996. Tror inte jag varit här sedan dess utan mest åkt förbi på väg ner till Stenshuvuds Nationalpark eftersom under lång tid gick rakt genom gården.

Idag har gården i fått en helt annan inriktning och är mer ett besöksmål med café och lantkök, den engelska trädgården, butiker och boende. Det var inte länge sedan jag besökte platsen för en fika tillsammans med en tidigare arbetskollega på Karlaby Kro, men den här gången stannade jag lite längre och passade faktiskt på att också besöka den engelska trädgården, som ligger bakom huvudbyggnaden och där man kan strosa runt i flera timmar…

Därefter sitter det fint med fika och trevligt bordssällskap från Lund.
För dig som är på resa och är ute efter övernattning finns även detta på gården. Svabesholm har 9 rum och 2 lägenheter med totalt 33 bäddar. Det finns även möjlighet att konferera.

Kontakt:

Svabesholms Kungsgård
277 35 Kivik
Tel +46(0)70-638 42 04
E-post kontakt@svabesholm.se , stay@svabesholm.se
Webb https://www.svabesholm.se/