Nybrostrand

IMG_2064

3 km öster om Ystad ligger Nybrostrand –  en skön strandremsa som avlöser Ystads Strand österut mot Kåseberga.

Sträckan är en del av Skåneleden och Österlenleden, nb Etapp 2 – Nybrostrand – Löderups Strandbad.

Själv ställer jag ofta bilen vid  Nybrostrands Camping och går sedan österut mot  Kabusa, där jag vänder och går tillbaka. En lagom promenad på 45 min i lugn takt. Det är en ren fröjd att strosa vid Nybrostrand under alla årets månader, men har du hund kan jag rekommendera okt-mars, en period då även fyrbenta är välkomna. Dock bör de vara kopplade och inte som på bilden ovan… fast plockar du upp det den ev lämnar efter sig och har den under uppsikt, tycker i alla fall jag att det är OK att låta den springa lös.

Nybrostrand

Vill du vandra längre fortsätter du längs stranden mot Kåseberga, förbi skjutfältet vid Kabusa.  Glöm bara inte att kolla upp på Försvarsmaktens hemsida i förväg för ev skjutövningar.

P1080464

Kliv upp på backarna och njut av utsikten från Hammars Backar

P1080480

eller följ strandremsan in mot fiskeläget Kåseberga.

P1080483

Strosa en stund i båthamnen,,,

P1080468

I bland kan det finnas avspärrningar längs stranden, så då måste du i vilket fall som helst ta dig dit via backarna om du vandrar från Nybrostrand.

P1080453

Skeppssättningen Ales Stenar är fantastisk och måste ses! Den nås även från fiskeläget, där det finns bilparkering och gångstig upp till stenarna, som ligger på heden ca 1,5 km sydväst om fiskeläget.

Röd båt, Nybrostrand
Väljer du att vandra vidare västerut från Nybrostrand, i riktning Ystad passerar du ofta upplagda båtar på strandvallen, den ena färgrannare än den andra.

Nybroåns mynning

Fortsätter du vandringen mot Ystad, når du så småningom Nybroåns mynning, där den rinner ut i havet.  En vacker och hänförande plats, som också fått agera inspelningsplats i en av Wallanderfilmerna.

Nybroåns mynning

Det har blivit många foton längs stranden under alla årstider det lär säkert bli fler…

6501004 Hette på Helges rygg

Redan som barn var jag mycket på stranden vid  Ystad, nb vid Fritidsbaren, som senare blev ett av  mina favorithängställen sommartid. Vi hade ju sommarstuga i Sandskogen på den tiden, så vi bodde här nästan permanent från juni-aug och då var man nere vid stranden på mindre än 10 minuter. Även vintertid blev det mycket promenader längs stranden, som här när jag väl inte är mer än drygt ett år gammal, sittande på fars varma rygg och brossan lunkande bakom…

Lämna ett svar