Sövde

 

Konsert på Sövde Amfiteater

Inte ligger väl Sövde på Österlen? Nej, kanske inte om man följer gamla traditioner och gränser som satts av kultur- och litteraturhistoriker, men eftersom Mitt Österlen har ett lite vidare synsätt då det gäller Österlens gränser, finns också Sövde med på vår karta!

Omgivningarna kring byn Sövde är natursköna och byns invånare är av det kreativa och utåtriktade slaget, som passar så väl in i vår filosofi!

Många är de sommarkvällar,  då jag med familj och vänner varit på underbara konserter på byns Amfiteater, som byggts och vårdas ömt av Sövde Byalag, där min käre vän Jerker Palm, varit kontaktperson i många år, men nu kör eget eventföretag – Jerkules – Med Mycket Möje 

Sövde Musteri

I byn vid sjön ligger också Sövde musteri och en underbar badplats med bastubåt, som går att hyra genom byalaget.

Stigen ner till sjön

Bada
Vill du bada i sjön följer du Sövdeborgsvägen söderut någon km ut ur byn mot Snogeholm. Ta sedan den lilla vägen höger mot Saxeröd,  där du ställer bilen. Gå resten av vägen (ca 1 km) ner till stranden och badplatsen.

Vandra
Skåneleden etapp 2, passerar här om du vill vandra längre Skåneleden  – Etapp 2 , Simontorp-Snogeholm

Påskutflykt 2009

Sövdesjön och Saxaröd –  platser, dit vi styr vår kosa för att njuta av tystnaden och stillheten. Här slappar delar av familjen efter medhavd påsklunch.

Sövdesjön med Ester en varm sommarmorgon
Vid ett annat tillfälle var jag här med hunden Ester en tidig augustimorgon. 

 Härlig vandring runt Sövdesjön
En dag gick vi runt hela Sövdesjön.

Kvällsbad i Sövdesjön

Efter vandringen svalkade vi oss med ett bad i sjön.

 

Lämna ett svar