Apotekarens Trädgård

Apotekarens Trädgård aug 2010

Efter 14 år i Simrishamn flyttade Apotekarns 2018 till Svabesholms Kungsgård och med det försvann också visningsträdgården i Simrishamn.

Istället ser vi idag fler unika och stora inredningsprylar, större miljöer, workshops och blommor oberoende av årstid. Allt i en miljö som kommer att vara levande året runt.

Trädgården i Simrishamn skapades 2002 av ingen mindre än trädgårdsgurun Peter Englander.  Efter mer än 10 år av idogt odlande i odlingszon 0 började det likna något – Medelhavet på Österlen och visningsträdgård började växa fram. Därefter kom café och butik och så småningom även inredningsbutik. 2014 gick Carolina Hodanek in som delägare och 2016 tog hon helt över. Våren 2018 bestämde hon sig för att flytta till Svabesholm, söder om Kivik och flytten gick i aug.  På Svabesholm har hon idag satsat vidare på inredning och i större och luftigare lokaler. På platsen finns redan café, prylbod, klädesbutik.

Fika med barnen Maria och Oskar, Apotekarns Trädgård aug 2010
Apotekarns Trädgård  blev känd som en visningsträdgård, men det har den inte varit på flera år. Det blev alltmer inredning och det är också det Carolina kommer att satsa mest på i Svabesholm. Hon kommer också att ha ett orangeri utanför butiken och ska även börja anordna workshops i bland annat kransbindning. Det är också denna plats som gör det möjligt att ha öppet årets om och även ha växter till försäljning, inte minst snittblommor.

På eftermiddagsutflykt med familjen i Simrishamn och Apotekarns Trädgård 2010

Själv har jag varit i den ”gamla” trädgården ett antal gånger och då fungerade den som visningsträdgård och man kunde njuta av fikan mitt i den härliga grönskan. Då kände man också doften av soliga lavendelsjok och grekiska madonnaliljor. Man kunde lata dig i skuggan under blåregnspergolan, smaka på solvarma persikor vid den varma tegelfasaden, lyssna på porlet från den andalusiska fontänen och njuta av prunkande fikonträd, fuktiga vindruvsklasar och soliga olivträd…
Källa: apotekarns.com

Apotekarns Trädgård aug 2010

Kontakt:
Nuvarande adress:
Svabesholms Kungsgård
277 35 Kivik
E-post medelhavet@apotekarns.com
Webb www.apotekarns.com/kontakta-oss/

Äldre adress:
Apotekarns Trädgård
Storgatan 17
272 31 Simrishamn