I Vått och Torrt

 Carina Ljung driver trädgårds- och Inredningsbutiken I vått och Torrt, i den lilla byn Östra Ingelstad, på Österlen.

I vått och torrt – trädgårdsdesign, hem och inredning på Österlen, ligger i den lilla byn Östra Ingelstad, strax utanför Smedstorp. Trädgården drivs av Carina ljung, utbildad trädgårdsingenjör vid SLU, Alnarp och en hängiven växtsamlare.

Trädgårds- och inredningsbutik...Utanför finns det alltid också mycket att välja mellan!

Orangeriet erbjuder växter som gillar lite varmare temperatur. Här finns också en hel del inredningsdetaljer.

Trädgården är full av rostiga trädgårdsting!

Rostiga blommor samsas med levande i den lummiga trädgården!

Bakom butiken fortsätter rostiga ting och vackra krukor

Med åren har det blivit ett antal besök året om och jag vill varmt rekommendera den plats, som är en oas i den skånska myllan!

Fakta: ”I Vått och Torrt startade redan 1992 i Stockholm. Då som en blomsterbutik med specialinriktning mot bröllop. Ägaren, Carina Ljung, är utbildad florist med både gesäll- och mästarbrev.

År 2003 beslöt sig familjen att styra kosan ner till Skåne och Österlen för att komma ifrån storstadens puls, och fann då en oas i form av en gammal skånegård och med den kom möjligheten att åstadkomma en annan livskvalitet.

Steget mellan florist och trädgård är inte långt och när man kommer ner till zon 1 med alla möjligheter för odling, startade ett intresse som nu har blivit både ett yrke och ett jobb.

Högskoleutbildningen till trädgårds-ingenjör vid SLU, Alnarp, har gett en bra grund att stå på och då utbildningen var klar, startades I Vått och Torrt, Trädgårdsdesign våren 2009, med huvudsäte på Byagården i Östra Ingelstad.

Företaget erbjuder två olika inriktningar.  Dels finns trädgårdsbutiken, fn förlagd till det gamla hönshuset och ett drivhus. Man kan också vända sig till företaget när det gäller trädgårdsdesign. Carina både ritar och planerar hela eller delar av er trädgård och ger även rådgivning vid hembesök. Mer ingående information om vad vi kan erbjuda finner du under resp flik på startsidan.

Kontakt:
Carina Ljung
Östra Ingelstad 1603
273 94 Tomelilla
+46(0)768 582241
E-post info@ivattochtorrt.se
Webb
www.ivattochtorrt.se  
www.tradgardsriket.se/tradgardar/i-vatt-och-torrt-tradgard/ www.ivattochtorrttradgard.blogspot.se

Lämna ett svar