Knäbäckshusen

Knäbäckshusens dubbla radby

 Knäbäckshusens strand, en plats, som för tankarna till Karibien...

Ett av Mitt Österlens absoluta favoriter av jordiska paradis är Knäbäckshusen och dess vackra strand. En plats, som för tankarna till Karibien, även om det kanske oftast är kallt i vattnet, här på östkusten.

Min dotter Maria, dyker genom vågen, Knäbäckshusen_2010

Knäbäckshusen är också en av vår familjs absoluta favoritstränder och bilden ovan är från 2010, då min dotter Maria, dyker genom vågen.

Knäbäckshusen

Bara någon km norröver ligger Stenshuvuds Nationalpark, som är ett paradis i sig och som du läser mer om här >>https://www.sverigesnationalparker.se/park/stenshuvuds-nationalpark/

Knäbäckshusen och stranden söderut mot Vik, dit det är ca 3 km strandvägen. Efter vår- och höststormarna kan det ligga nedfallna träd och vara mycket sten på stranden, men då kan man gå på stigar i skogen ovanför. Det är tidvis brant, så se var du sätter fötterna.

Följer du stranden söderut når du det vackra fiskeläget Vik, dit det är ca 3 km strandvägen. Efter vår- och höststormarna kan det ligga nedfallna träd och vara mycket sten på stranden, men då kan man gå på stigar i skogen ovanför. Det är tidvis brant, så se var du sätter fötterna.

Havet tar och havet ger!

Havet tar och havet ger!
Våren 2020 stormade rejält i Skåne och då såg det ut så här i början på juni. Kusligt, men vackert!

Havet tar och havet ger! Våren 2020 stormade rejält i Skåne och då såg det ut så här i början på juni.
Våren 2020 stormade rejält i Skåne och då såg det ut så här i början på juni.


Stranden vid Knäbäckshusen åter avstängd 2024 

På grund av säkerhetsskäl är stranden avstängd också 2024, pga stormen Babet den 20-21 okt 2023 orsakade omfattande skador. Flera träd föll, en del av stranden spolades bort och både slänten och trappan rasade. Som ett resultat av detta har stranden vid området kring trappavsatsen och vidare söderut stängts av för allmänheten och för boende. Simrishamns kommun uppmanar alla att respektera avstängningen, så att naturen och slänten får en möjlighet att stabiliseras.
Läs mer om varför stranden vid Knäbäckshusen är avstängd 2024 här>>
Tips på fler badstränder i Simrishamns kommun hittar du här>>
Bad och badplatser nära Österlen hittar du på badkartan.se

 

 

Vill du veta historien bakom den dubbla radbyn Knäbäckshusen och varför byn ligger där den gör kan du läsa mer här>>

Lämna ett svar