Äventyr på Österlen

Min bror Stephan Ewaldz driver dressincykling i Fyledalen och mellan S:t Olof-Gyllebosjö sedan snart 30 år tillbaka.  Det är en underbar aktivitet, som inte går att beskriva, utan bara måste upplevas!

Äventyr på Österlen Foto - Stephan Ewaldz

2012 fick Stephan Kulturpriset av Tomelilla kommun. Stort Grattis brossan!

För något år sedan var Sommarpatrullen från Sveriges Radio P4 helt ute och cyklade. Det är ju  inte bara till fots som man kan uppleva skog och mark, mellan Tomelilla och Fyledalen kan man också cykla dressin.

År 2014 vann den 20 km långa Fyledalen titlen Skånes främsta pärla av Världsnaturfonden. Just därifrån avgick turen för Cecilia Ahle när hon gick i dressinskola hos uthyraren Stephan Ewaldz och lärde sig om den unika naturen av Göran Gustafsson som är före detta ordförande för Naturskyddsföreningen på Österlen.

Stephan anordnar dessutom en hel del företagsevent till Fyledalen och för några år sedan följde jag med honom och Åsa Nyström, på en guidad tur i naturens eget skafferi. Turen började med dressincykling från starten, vid Österlens Folkhögskola i Tomelilla. Väl framme begav vi oss ut på lätt vandring med nyttig fika i Nyvångsskogen, där Åsa också berättade om vad naturen har att erbjuda i form av läkemedel och nyttiga örter och växter.

Vandring i Ållskog med Åsa NyströmGästerna för dagen var passande nog Apotekspersonal från Malmö.

På Äventyr i Fyledalen i hälsans tecken 2009-04-26 Yoga med Åsa Nyström

En intressant och lärorik dag full av hälsosamma tips, som också bjöd på skön avslappning med Yoga i Skogsheidan.

Kontakt/Bokning:
Äventyr på Österlen
+46(0)41710252
Facebook
www.dressin.se

Lämna ett svar