Karinholm – Ett rum för Allkonsten

Jag ÄLSKAR möten med människor och blir lika glad varje gång den där ”goa känslan” av värme och samhörighet infinner sig och trots våra ibland helt olika bakgrunder och förutsättningar visar det sig så småningom att vi har en hel del gemensamt…

Karinholm - Ett rum för Allkonsten
Så här några dagar senare smälter jag fortfarande intrycken från mitt möte på Vik, med två mycket spännande, ödmjuka och kärleksfulla personer som funnit varandra genom kärleken till konsten och framförallt genom glädjen i samverkan mellan olika konstarter. De har båda en stark och innovativ förmåga till skapande och vad det sätter i gång för process hos oss människor. Jag är här för att hälsa på en av mina nyfunna facebookvänner –  ”Fröken Karin” (Karin Sverenius Holm) – som bla arbetat som tecknare och dekoratör, porträttmålare (med barnporträtt som specialitet), som bildlärare mm och mötet blev precis så där spontant och härligt som jag hoppats på!

Karinholm
Karin väljer idag att kalla sig för en fritt skapande målare och grafiker med utställningsaktiviteter
Karins fullständiga CV kan du ta del av här>>

PorträttJag får en rundvandring i ateljé Karinholm, med tillhörande odyssé genom Karins minst sagt händelserika liv – som bjudit på kärlek som smärta, men också engagemang och glädje!

Vi talar om kärleken till ”Allkonsten” – och Karins nästa projekt – att i gemenskapen med andra människor låta sig inspireras och dela med sig av varandras kunskaper.
Karinholm är Ett Rum för Allkonsten, helt enkelt!

Mindre grupper, föreläsningar, konserter – allt är möjligt!

 

Karinholm - Ett rum för Allkonsten

Jag får också också glädjen och möjligheten att  träffa och lära känna hennes  sedan 15 år tillbaka livskamrat Ingvar Holm. Ingvar kan titulera sig såväl forskare, författare, professor i Drama-Teater-Film i Köln, Köpenhamn, Lund, som konstnär!

Ingvar Holm är en man, som väcker beundran och som jag har en stor respekt för med tanke på allt han hunnit göra i livet.  Hur många har tex simmat runt den vackra ön Capri inte mindre än 7 gånger?
Ingvar har ett digert CV, som du läser mer om här>>

Karinholm - Ett rum för Allkonsten
I sin ateljé på Vik – Karinholm blir det snart Allkonst-kvällar/konferenser/dagar, som jag kan tänka mig kommer att bli minst lika intensiva som de på sin tid veckolånga evenemangen på Kulturhuset Ljungsjögården, somrarna 1997 och 1999.

Då samlades Allkonstakademien –  ett femtiotal deltagare möttes för att samtala kring olika konstarter och likheter/olikheter i deras karaktär, medel, uttryck och effekt.

Ingvar Holm var den som tog initiativet till de veckolånga evenemangen och ledde aktiviteten de båda åren under medverkan av Hans Pålsson, Jacques Werup, Staffan Valdemar Holm och Gerhard Nordström.

De sex konstnärerna på målningen "På väg till Christinehof" är: Gösta Werner, C O Hulte'n, Ulla Viotti, Jörgen Nash, Jörgen Fogelquist och framför gruppen med pensel & palett jag själv, Karin Sverenius Holm (en parafras på danska guldåldersmålningen "Danska konstnärer på väg till Rom")
De sex konstnärerna på målningen ”På väg till Christinehof” är: Gösta Werner, C O Hulte’n, Ulla Viotti, Jörgen Nash, Jörgen Fogelquist och framför gruppen med pensel & palett jag själv, Karin Sverenius Holm (en parafras på danska guldåldersmålningen ”Danska konstnärer på väg till Rom”)

Fröken Karins Världshistoria
Idag har temat aktualiserats i boken Fröken Karins Världshistoria ORD möter TON möter BILD, som jag för övrigt får den stora äran att få ett signerat ex av. Jag är både rörd och glad…

Kontakt:
Atelje Karinholm
Konstnär Karin Sverenius Holm
Ateljé. Ängen 6, Viks Fiskekäge
Post: Vikarevägen 25, 272 95 Vik
+46(0)703-142917
www.ingvarholm.se
Facebook

 

Lämna ett svar