Att vara ärlig mot sig själv

Vem är jag?

Jag i AApotekarns TrädgårdDe som känner mig som person skulle nog säga att jag är en ganska positiv och levnadsglad människa. Jag tror också att de skulle säga att jag utstrålar hopp och tro på att det inte finns några hinder utan att vi bara måste försöka ta oss genom det som för stunden verkar omöjligt att forcera.

Jag är envis och går ofta min egen väg om jag får motstånd, men känner även ansvar och har en vilja att hjälpa och stötta de som inte har samma styrka.

Jag är trygg, men samtidigt rastlös och  tycker ibland att inget går fort nog.

Jag vill inte säga att jag är religiös, men jag tror att vi människor hamnat på denna jord för att göra det bästa av det och måste försöka hjälpa varandra för att må bra. Vi måste tala med varandra, arbeta med varandra, stötta varandra.

I dagens upplysta samhälle måste vi också lära oss nätverka och träffa likasinnade. Detta gäller både gamla och unga och tillsammans har vi mycket att lära varandra och kan härigenom få samhällen att fungera.

Jordiska Paradis

Jag är övertygad om att vi för att orka och få energi i vårt dagliga liv också behöver ordentligt med aktiviteter och upplevelser samt energigivande platser, kalla dem retreats, återhämtningsplatser eller Jordiska Paradis.

Här kan vi rensa våra tankar, njuta med kropp, själ och sinne och lära oss att gå in i oss själva (meditera) för att se tydligare på de hinder som uppstår i vår vardag.

Mitt Österlen Retreats

Må bra-vandringar kopplat till bra boende, god mat och upplevelse kan vara en alternativ behandlingsform för utbrändhet och depressioner och dessutom skonsammare för kroppen än traditionella läkemedel.  Jag kommer att återkomma till detta här på Mitt Österlen.

I detta sammanhang är det på sin plats att också rekommendera Ann Madsen och Ariel Hellgren som anordnar Grön Rehabilitering på Octagonen i Skräddaröds Ekoby – en perfekt plats att såväl bo, få behandling och uppleva Österlen utifrån sina egna förutsättningar och för att ”komma tillbaka”…

Läs mer här>>