Hälsa Mitt Österlen

Jag i Apotekarns TrädgårdHälsa kan vara allt från en vacker plats i naturen till en hälsobutik, ”med det där lilla extra”.

Det kan vara en massör med magiska händer, väldoftande oljor, ett spa med vacker utsikt, en duktig hälsovägledare, som brinner för sin sak och har förmågan att på ett lekfullt, men på samma gång trovärdigt sätt, förmedla tips på hur just Du kan må bättre.

Hälsa kan också vara att äta närproducerat, ekologiskt, hemlagat/hembakat och att uppleva något som också tillför själen något positivt.

Det kan vara konst- och konsthantverk, men också landskap och skön natur. Hälsa är att unna såväl kropp som själ det där lilla extra…

Allt är lika viktigt och fyller sin funktion vid olika tidpunkter i livet, under ett år, en månad, en dag, om så bara ett ögonblick…

För mig är hälsa lika med välbefinnande, ett tillstånd där kropp och själ är i symbios med varandra. Ett ”må bra tillstånd”, som vi alla har mer eller mindre av i våra liv. Sedan får det kanske komma i den takt vårt sinne och vår kropp vill det.

Vårt genetiska arv spelar en stor roll för vårt hälsotillstånd, men det är främst hur vi tar hand om detta arv och lever det fullt ut, som spelar allra störst roll.

Vi har alla den fria viljan att göra det vi vill med våra liv, men vi har också väldigt olika förutsättningar att genomföra det.

En del av oss har stressiga dagar,  men är duktiga på att såväl äta nyttigt som att röra sig mycket, flera dagar i veckan.

Andra, (sådana som jag) är aktiva i sin läggning, men utövar inte direkt någon sport, utan flänger mest runt hela dagen och har svårt att sitta still, annat än vid datorn och tv:n.

Hur vi än lever och vad vi än äter, är det aldrig för sent att unna sig, eller i alla fall drömma sig till ett nytt hälsosammare liv!

Kom alltid ihåg att det är Du som bestämmer, men var också öppen för lite tips och goda råd på vägen!/ Henriette