Att nätverka är nödvändigt!

Små och försiktiga steg kan på sikt visa på stora förändringar och så småningom ge goda affärer. Finns du med som en gren i det växande trädet är du också delaktig i trädets överlevnad och inte endast i din egen grens. Därför är medverkan i nätverk ett samarbete och en delaktighet med ansvar.

Vinterbjörk
Du är en del av trädet, precis som du är en del av din familj, dina rötter och din framtid. Du är en del av samhället du lever i och den planet du bor på. Därför har du i förlängningen också ett samhällsansvar. Hur stort det ska vara bestämmer du själv…

Den gångna veckans programsändning av Musikhjälpen är en sådan fantastisk insikt och visar på att vi också lokalt kan hjälpa globalt, genom att tex samla in pengar till rent vatten, som vi i Sverige tar för givet, men som inte är lika självklart i resten av världen.

Mitt liv har de senaste två åren kantats av såväl omstörtande idéer (nu lagda i träda, men säkert i blom när tiden är mogen) som fantastiska kontakter, som var och en har fått mig att växa som människa. En del har gett mig utkomst, andra kommer att göra det på sikt… Framförallt har det gett mig många nya vänner.

Skymd sikt
Ibland skyms sikten av brus och du ser inte åt vilket håll du ska gå för att din idé ska blomma. Du tar tag i personer du tror på, men plötsligt står du där ensam med skägget i brevlådan och upptäcker att det var inte här du skulle lägga din energi och ditt fokus. Arbetet med att åter få liv i Turistbyrån i Brösarp är en sådan idé och jag hoppas för besöksnäringens och inte minst besökarnas skull att vi åter får se en ”neutral” och gränsöverskridande turistbyrå här inom de närmaste åren. Jag hade så många visioner då, åren 2001-2007, när jag var satt att driva den som en kommunal turistbyråfilial till Tomelilla Turistbyrå. Ibland tröstar jag mig med att tiden kanske inte var mogen då, men det verkar tyvärr som om min kommun fortfarande har lite svårt för att se fördelarna med samarbete över de kommunala gränserna, något jag tycker är ytterst sorgligt. Jag hoppas verkligen att det blir ändring så småningom…

Hoppets Ljus
Idag omger jag mig gärna med personer med samma längtan och hopp om förändring och nytänkande som jag själv har och då är den personliga kemin och tilliten till varandra av mycket stor vikt. Jag deltar i ett antal nätverk och ser bara positiv utveckling och framåtanda just nu. Det fullkomligt spirar av idéer och inlevelse och alla vill dra sitt strå till stacken!
Väx på Österlen är ett sådant, som jag kommer att berätta mer om under år 2013 här på Mitt Österlen.

Grön Hälsa Ystad & Österlen
Grön Hälsa Ystad & Österlen är ett annat, där jag lärt mig mycket om hur kropp och ande hänger samman och hur mitt naturintresse och glädjen att dela med mig av uppplevelser i denna är något jag kommer att arbeta med mer och mer. Här får jag själv energi och kraft och det är något jag gärna delar med mig av till andra.

Nätverket Villmer - I Vått och Torrt
Mitt närmaste nätverk har sitt säte i Tomelilla och heter Villmer. Med facit i handen kan jag nog säga att jag utan medverkan här, inte fixat allt som hänt det senaste året, så nätverk är bra. Vänner och släkt likaså!