Här kommer Pippi Långstrump!

Idag har jag hälsat på min vän och forna kollega Lilian Schimmele som jobbar på Kulturhuset i Tomelilla. Vi har sagt att vi skulle träffas och fika en dag och denna dag blev det så äntligen av.

Mysigt att sitta i fikarummet igen och småspråka med personalstaben, som jag verkligen saknar ur hjärtat.  Det blev fika med lussekatt och pepparkaka och och prat om allt från omorganisation, arbetslöshet till glädjen att få göra saker med hjärtat.

Pippis kök

Idag passade jag också på att i lugn och ro studera pågående utställning, kring illustratören Ingrid Vang Nyman  som innehåller ett 50-tal originalillustrationer, samt en större lekscenografi där barn och vuxna kan leka.

Pippi som serietidning

Spunkverkstad

 

 

 

 

 

 

 

Detta är verkligen en utställning för såväl barn som vuxna, där jag själv blir som barn på nytt, vill leka i Pippis hus och rita fina teckningar i Spunkverkstaden på nedre plan, men det får vänta till mellandagarna då jag ska hit igen med barnbarnet, var så säker!

Spunkverkstad

Något som var kul och oväntat var att läsa om och se skisser och bokförlagor och att se att hon även illustrerat annat än det man mest känner till, såsom böckerna om Pippi Långstrump och Alla vi barn i Bullerbyn.

Människors land

Boken Människors land (en postumt utgiven), en bok om Grönland, var i alla fall mindre känd för mig och en bok jag kommer att låna och läsa för mina barnbarn, det är ett som är säkert!

Jugga Jagga och Vagge Vugge

Boken Jugga Jagga och Vagge Vugge om Jaguaren och valrossen, som blir goda vänner…

Öppettider: mån stängt, tis-fre 10:00 till 17:00, lör + sön 12:00 till 16.00.
Stängda dagar: Julhelgen: 23 -25 dec, Nyårshelgen: 31 dec, 1 jan-2013, Trettonhelgen: 5-6 jan-2013.

Läs mer om utställningen här>>