Framtidstro

Jag undrar ibland hur det skulle kännas att veta att jag för sista gången står på översta trappsteget i Framtidens trappa. Att kliva ut i det okända när tolvslaget är inne, eller gå på bron utan slut och ta det där sista steget. Veta att jag gör det för sista gången. En märklig känsla, som jag hoppas att jag aldrig får uppleva.

Jag vill leva mitt liv NU, så länge det varar och vara lycklig in i det sista. Inte veta vad som hända skall och vara med och påverka och göra så gott jag kan för att det ska bli så bra som möjligt!

Träd

Det är just det som är tjusningen med livet – att inte veta något om morgondagen, utan att göra det bästa av varje dag och känna att man faktiskt själv har en stor del i hur dagen faktiskt blir.

Året som gått har gett mig många sådana, kalla det ”Carpe Diem-insikter”.

Soldis

Ta tex känslan som infinner sig efter den fantastiska föreläsningen med Erik Ståhl, killen som kämpar med sin sjukdom, men som inte ger upp, utan istället delar med sig av sina erfarenheter genom att resa landet runt och föreläsa om hur mycket livet har att ge, trots att han har en dödlig sjukdom, som sliter sönder honom inifrån.

Att välja att se glädje istället för sorg  och att bli ett Livets Ambassadör är ett stort uppdrag, som Erik utför med bravur. Jag kommer alltid att ha honom i åtanke då livet känns tungt och trist och utan mening.

IMG_1130

En annan tanke går till mina nya vänner i nätverket Grön Hälsa Ystad & Österlen, som lärt mig att koppla ”kropp till knopp” och se den läkande processen som sker då vi människor vistas i naturen. ”Projekt Grön Hälsa Ystad – Österlen är ett Leader projekt som knyter ihop natur och hälsa.

Projektet är ett behövligt stöd och hjälp för alla Grön Hälsa entreprenörer i deras utveckling och marknadsföring. Projektet bygger helt på samarbeten och nätverkande och är öppet för alla med intresse för området. ” Läs mer på http://www.gronhalsa.se/

Grön Hälsa Ystad & Österlen

Under januari 2013 presenteras Gateway Scandinavia och Kultur och Hantverk sitt gemensamma företagserbjudande NUR, naturunderstödd rehabilitering,  som är ett samarbete med SLU Alnarp, Region Skåne, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen.

P1240245 800x450

Ytterligare två nätverk har förgyllt mitt liv under året som gått och har gett mig såväl nya vänner som värdefulla insikter! Det ena är Tomelillas eget kvinnliga nätverk Villmer och det andra är Väx på Österlen, till vilka jag skapat såväl hemsida, som fungerar som webbredaktör.

Utsikt ger insikt!

Vem vet hur morgondagen ser ut? Det är klart att jag vill vi vara med och påverka, hjälpa och göra avtryck!

I kväll kommer käraste vännerna på supé – mannen står för maten och kockar för fullt på en 3-rättersmeny.  Allt är frid och fröjd i vårt lilla hem!

Gott Slut och Gott Nytt 2013!

    Ditt namn (obligatorisk)

    Din epost (obligatorisk)

    Ämne

    Ditt meddelande