Promenad i gränstrakter

Gårdagens promenad i gränstrakter fick mig än en gång inse hur oviktiga de kommunala gränserna är för användandet av begreppet Österlen!

Med respekt för alla litterära tolkningar och sköna skrifter om härader, seder och bruk, så är Sydöstra Skåne Österlen för mig – ett Mitt Österlen

Skogen vid Fredsriksberg, alldeles norr om Åmynningen nära Nybrostrand är en skön plats att strosa och fundera på så här mellan vinter och vår och här försvinner alla dessa tankar om gränser i ett nafs!

Sköna solstrålar sveper in mellan trädkronorna och det känns som om jag står mitt i ett rum, omgiven av varma och rara vänner.

Sedan snabbt över Österleden, som trots att det är februari idag har sommarens trafiktäthet. Det är väl det sköna vädrat, som lockar ut trötta stadsbor att röra sig på motionsslingor och strandvägar. Strax är vi nere vid vårt mål – Åmynningen- där Nybroån rinner ut i Östersjön och där det finns en osynlig gräns mellan Ystad och Österlen.

    Ditt namn (obligatorisk)

    Din epost (obligatorisk)

    Ämne

    Ditt meddelande