Lediga dagar

IMG_2482

Dagarna går fort på lovet. I morgon är redan fredag och vart veckan vägen undrar yngste sonen, som är den enda hemmavarande som fortfarande går i skolan och fortfarande känner att det faktiskt är sportlov!

Inte behövs det någon pulkabacke eller extravaganta sportaktiviteter heller för Oskar och hans vänner. Det räcker ofta med att umgås på gammalt hederligt vis – sitta och snacka, höra musik hos oss eller hos någon av de andra, helst långt ut på natten, så att man har en möjlighet att sova till 12 nästa dag;)

Visst minns man själv den goa känslan att slippa ställa väckaruret och bara sova, sova, sova.

Själv har jag haft lite vårkänslor idag och varit och inköpt lite vårblomster – primula inne och pärlhyacint till entrén och så lite andra gröna växter inomhus när jag ändå var igång.

IMG_2478

På eftermiddagen blev det dessutom lite sol, så jag lyckades övertala Oskar att gå en promenad med mossan vid havet, något vi inte gör tillsammans alltför ofta längre. Vi lät hunden bli hemma , promenerade raskt t o r Jakten-Saltsjöbaden och körde sedan in till stan för långfika på Espresso House och avslutade med lite shopping på Åhlens! Det kallar jag kvalitetstid!

IMG_2481

Oskar får hörlurar och en självbiografi om en av sina älsklingsartister Håkan Hellström. Att lyssna mycket på honom är en period som alla våra barn gått genom i den åldern. Ganska härligt faktiskt! Precis just nu i 9:an, eller är det ganska typiskt och fullständigt självklart att det är just då man lyssnar på honom. Man funderar mycket när man är 15 på väg att bli 16…

IMG_2483