Ta inte allt för givet!

312713_4434398261412_1271532063_n

I förmiddags besökte jag en av mina tidigare arbetsplatser – Kulturhuset i Tomelilla!
Började med fika i källarplan i vanlig ordning och jag fick då det stora nöjet att bjuda ”gamla gänget” på ett makens förträffliga surdegslimpor! Det gick hem vill jag lova och det som inte åts upp till förmiddagskaffet vet jag går åt till lunch, eller hur Ulla?
Småpratade med Lilian och gick en snabbrunda på biblioteket innan jag tog mig an den omtalade fotoutställningen kring flyktingpolitiken!

 

Fotoutställningen ”Fotografi i Fokus” måste upplevas med alla sinnen! Jag hoppas så många som möjligt av våra medborgare tar tillfället i akt att se den, unga som gamla. Har du inte sett den, så gör det! Sista dagen är på söndag 17 mars!

Se hur fint ljuset silar in från fönstren,,, en vacker konsthall, det har vi i Tomelilla!

 

Fotografi i Fokus, Hany Musallam och Torbjörn Larsson

”Fotografen Hany M är från Palestina men bosatt i Saudi Arabien och Torbjörn är bosatt i Borrby, även han är fotograf. Båda behandlar olika vinklar av det som sker på Gazaremsan.

Hany från ett exil perspektiv där hans enda möjlighet till dokumentation är genom TV – Real TV, som han kallar det… och Torbjörn genom att han fysiskt kan resa in, Torbjörn visar också bilder från Syrien.  Det kan inte Hany som exil Palestinier och papperslös” ….

Här lite av mig utvalda bilder, som fastnade lite extra…

The Boy -  Foto: Hany Musallam

 Foto: Hany Musallam

 

 

 

 

 

Fear - Foto: Hany Musallam

Foto: Hany Musallam

 

 

 

 

 

IMG_2670

March to Heaven - Foto: Hany Musallam

 

 

 

 

 

 

”…och Torbjörn genom att han fysiskt kan resa in, Torbjörn visar också bilder från Syrien”

Foto: Torbjörn Larsson

Foto: Torbjörn Larsson

 

 

 

 

 Skildring av flyktinglägret Al-Tans 2009  Foto: Torbjörn Larsson

Med fotoutställningen från ett sönderbombat och totalförstört Gaza på näthinnan, försöker jag sätta mig in i vilka minnesbilder jag skulle haft med mig om jag själv var flykting och hur svårt jag hade haft att acceptera att min hembygds ”jordiska paradis” kanske ej längre gick att besöka om jag, som dessa människor kom från en krigsdrabbad zon, fått fly och en gång ville återvända hem…

Skrämmande upplevelser, som vi som bor på Österlen inte alls behöver bekymra oss över,
men borde tänka på ibland! Att inte ta allt vi har runt omkring oss för givet!

På eftermiddagen blev det ett besök vid stranden med hund och granne! En underbar dag i ett lugnt och soligt ”jordiskt paradis”…

IMG_2684

 

Läs mer om utställningen här>>

    Ditt namn (obligatorisk)

    Din epost (obligatorisk)

    Ämne

    Ditt meddelande