Frön av Elna Jolum

Kan varmt rekommendera utställningen ”Detaljrikedom – Frön av Elna Jolum” som hade vernissage på Tomelilla Konsthall idag . Utställningen varar till den 5 maj, så det finns gott om tid att se den! Jag tycker också att du ska bege dig till Elnas egen glashytta i Norra Björstorp, där hon har öppet hela påskhelgen. Läs mer på http://www.elnajolom.se/se

 

Det är precis så här färgglad, lekfull och kreativ jag ser Elna Jolum – av DN år 2001 krönt till ”svenskt konstglas okrönta drottning” och sedan dess har hon bara blivit bättre,  klarare men också mer humoristisk. Det gillar jag!

 

 

 

När jag går runt och njuter av föremålen leker jag med tanken att jag förvandlas till ett litet djur eller en liten vätte och vandrar omkring i en värld av glas, där solljuset fint och sirligt filtreras genom de olika skapelserna. Allt är möjligt, alt kan utvecklas till något mer, växa, förändras, byta färg – Häftigt!

 

 

Motiven hämtas just från naturen  – där färger och samspel mellan verken, enligt Elna är en förutsättning till alltings harmoni och balans!

Läs mer om utställning här:

http://www.tomelilla.se/medborgare/uppleva-amp-goera/konsthall/aktuell-utstaellning/#.UU3ZHxyQX2s

 

 

 

 

    Ditt namn (obligatorisk)

    Din epost (obligatorisk)

    Ämne

    Ditt meddelande