Besök på Tomelilla Konsthall!

Vilken fin konsthall vi har i Tomelilla!
Jag stack in näsan i dag, egentligen för att kopiera reportaget i bilagan På Landet, Skånska Dagbladet, men stannade upp då jag möttes av skön musik – det var sommarjazz i jazzarkivet, som hade sin premiär idag…vilken lycka!

Veckan före midsommar var det vernissage i Konsthallen – samma dag som jag var barnvakt åt mina kära barnbarn, så vi gick naturligtvis till Konsthallen och fick oss lite kultur till livs, något jag gjorde förra gången äldsta barnet också var på besök. Hon gillade det och kände genast igen sig. Farmor blir glad!

Jag väljer att visa videoklippet som spelats in av 29 medias Peggy Eklöf och som skildrar Konstnärerna Ida Adler och Simon Irvine, som i sommar tillsammans visar utställningen  ”blivnader” – måleri respektive foto i Tomelilla Konsthall.

I sina verk gör de närstudier av natur och växter.  Utställningen pågår 15/6-18/8 2013

Ida Adler

Simon Ivine

 

 

 

 

Jag och barnbarnen kom efter vernissagen och missade således invigningstalet av professor Bodil Jönsson från Lunds Universitet och musik av Juanjo Passo.

Icke desto mindre tittade vi noga på alla tavlorna , både upp och nere och kom fram till att ”grönsakerna” på nedre plan var finast:)

Det blir fler besök i konsthallen… var så säker!