Karinholm – Ett Rum för Allkonsten

600x686 IMG_4182Jag ÄLSKAR möten med människor och blir lika glad varje gång den där ”goa känslan” av värme och samhörighet infinner sig och trots våra ibland helt olika bakgrunder och förutsättningar visar det sig så småningom att vi har en hel del gemensamt…

Så här några dagar senare smälter jag fortfarande intrycken från mitt möte på Vik, med två mycket spännande, ödmjuka och kärleksfulla personer som funnit varandra genom kärleken till konsten och framförallt genom glädjen i samverkan mellan olika konstarter. De har båda en stark och innovativ förmåga till skapande och vad det sätter i gång för process hos oss människor.

Jag är där för att hälsa på en av mina nyfunna facebookvänner –  ”Fröken Karin” (Karin Sverenius Holm) – som bla arbetat som såväl tecknare och dekoratör, porträttmålare(med barnporträtt som specialitet) som varit bildlärare och mötet blev precis så där spontant och härligt som jag hoppats på!
800x600 IMG_4175

Karin väljer idag att kalla sig för en fritt skapande målare och grafiker med utställningsaktiviteter.
Karins fullständiga CV kan du ta del av här>>

600x800 IMG_4176Jag får en rundvandring i ateljén Karinholm med tillhörande odyssé genom Karins minst sagt händelserika liv – som bjudit på kärlek som smärta, men också engagemang och glädje!

Vi talar om kärleken till ”Allkonsten” – och Karins nästa projekt – att i gemenskapen med andra människor låta sig inspireras och dela med sig av varandras kunskaper.
Karinholm är Ett Rum för Allkonsten, helt enkelt!

Mindre grupper, föreläsningar, konserter – allt är möjligt!

800x600 IMG_4173

Jag får också också glädjen och möjligheten att  träffa och lära känna hennes  sedan 15 år tillbaka livskamrat Ingvar Holm. Ingvar kan titulera sig såväl forskare, författare, professor i Drama-Teater-Film i Köln, Köpenhamn, Lund, som konstnär!

800x600 IMG_4169

Ingvar Holm är en man, som väcker beundran och som jag har en stor respekt för med tanke på allt han hunnit göra i livet.  Hur många har tex simmat runt den vackra ön Capri inte mindre än 7 gånger?
Ingvar har ett digert CV, som du läser mer om här>>

Framtid

800x600 IMG_4170

600x800 IMG_4174I sin ateljé på Vik – Karinholm blir det  snart Allkonst-kvällar/konferenser/dagar, som jag kan tänka mig kommer att bli minst lika intensiva som de på sin tid veckolånga evenemangen på Kulturhuset Ljungsjögården, somrarna 1997 och 1999. Då samlades Allkonstakademien –  ett femtiotal deltagare möttes för att samtala kring olika konstarter och likheter/olikheter i deras karaktär, medel, uttryck och effekt.

Ingvar Holm var den som tog initiativet till de veckolånga evenemangen och ledde aktiviteten de båda åren under medverkan av Hans Pålsson, Jacques Werup, Staffan Valdemar Holm och Gerhard Nordström.

600x598 IMG_4186

9173312827Idag har temat aktualiserats i boken Fröken Karins Världshistoria ORD möter TON möter BILD, som jag för övrigt får den stora äran att få ett signerat ex av.

Jag är både rörd och glad…