En fröjdefull dag

 

Tomelilla GolfbanaSemestern går mot sitt slut och är inne på sista dagen. Yngste sonen har kommit hem från sin resa till New York och Erik, vår nästäldste grabb, blir 25 år idag!

Vi ska fira honom i hans 3 r o k i kväll. Han bjuder på lasagne och jag har gjort tårta. Riktig gräddtårta på sockerkaksbotten med lager av mosade hallon varvat med vaniljkräm och så överst grädde toppat med geléhallon. Mannen jublar och säger: ”- detta är en riktig tårta – en sån med en sån med grädde på” och det stämmer kanske, även om jag är väldigt svag för mandelbottnar…

Vardagen har hunnit ikapp oss och i morgon ska vi åter börja ställa väckarklockan på ringning, skynda till buss och tåg och tillbringa mellan 10-11 timmar per vardag utanför hemmet och göra annat än att se på film, vandra, fotografera, äta gott. Bara tanken känns vemodig och hemsk, men också spännande och lite kittlande. Det betyder att vi åter får träffa trevliga arbetskollegor, ”göra lite nytta” men också få inspiration till många nya upplevelser som med all säkerhet kommer även detta året.

God fortsättning alla följare till mig och Mitt Österlen!
/Henriette