Sövde

 

Konsert på Sövde Amfiteater

Inte ligger väl Sövde på Österlen? Nej, kanske inte om man följer gamla traditioner och gränser som satts av kultur- och litteraturhistoriker, men eftersom Mitt Österlen har ett lite vidare synsätt då det gäller Österlens gränser, finns också Sövde med på vår karta!

Omgivningarna kring byn Sövde är natursköna och byns invånare är av det kreativa och utåtriktade slaget, som passar så väl in i vår filosofi!

Många är de sommarkvällar,  då jag med familj och vänner varit på underbara konserter på byns Amfiteater, som byggts och vårdas ömt av Sövde Byalag, där min käre vän Jerker Palm, varit kontaktperson i många år, men nu kör eget eventföretag –  jerkules – Med Mycket Nöje

Sövde Musteri

I byn vid sjön ligger också Sövde musteri och en underbar badplats med bastubåt, som går att hyra genom byalaget.

 

Stigen ner till sjön

Följ sedan Sövdeborgsvägen söderut någon km ut ur byn mot Snogeholm, och ta den lilla vägen höger mot Saxeröd,  där du ställer bilen. Gå sedan resten av vägen (ca 1 km) ner till stranden och badplatsen (Skåneleden  – Etapp 2 , Simontorp-Snogeholm, passerar här , om du vill vandra längre!)

Påskutflykt

Sövdesjön och Saxaröd –  platser, dit vi styr vår kosa för att njuta av tystnaden och stillheten…Här slappar delar av familjen efter medhavd påsklunch i april 2009

Sovdesjon med EsterSamma år var vi här och svalkade oss en varmt och tidig morgon i aug, Ester och jag…

 Härlig vandring runt Sövdesjön  Härlig vandring runt Sövdesjön

Kvällsbad i Sövdesjön

Några år senare, i aug 2013 vandrade jagoch Ulf längs sjökanten en lite längre vandring…ochsvalkadeosssedan i sjön…

Lämna ett svar