I Vått och Torrt

I vått och torrt – trädgårdsdesign, hem och inredning på Österlen, ligger i den lilla byn Östra Ingelstad, strax utanför Smedstorp. Trädgården drivs av Carina ljung, utbildad trädgårdsingenjör vid SLU, Alnarp och en hängiven växtsamlare. I butiken ligger också en lien butik med varor för både hem och trädgård i den lantliga stilen.

I Vått och Torrt

Första gången var på hösten, då hon också gav lite tips om om hur vi höstrustar i trädgården. Den andra gången var  i adventstid då vi vi avnjöt glögg i orangeriet och sedan shoppade loss i hönshuset!
I Vått och Torrt

Därefter har det blivit ett antal besök i denna underbara trädgård, inte minst på hennes växtloppis vår- och höst.

Fakta: ”I Vått och Torrt startade redan 1992 i Stockholm. Då som en blomsterbutik med specialinriktning mot bröllop. Ägaren, Carina Ljung, är utbildad florist med både gesäll- och mästarbrev.

År 2003 beslöt sig familjen att styra kosan ner till Skåne och Österlen för att komma ifrån storstadens puls, och fann då en oas i form av en gammal skånegård och med den kom möjligheten att åstadkomma en annan livskvalitét.
Steget mellan florist och trädgård är inte långt och när man kommer ner till zon 1 med alla möjligheter för odling, startade ett intresse som nu har blivit både ett yrke och ett jobb.

Högskoleutbildningen till trädgårds-ingenjör vid SLU, Alnarp, har gett en bra grund att stå på och då utbildningen var klar, startades I Vått och Torrt, Trädgårdsdesign våren 2009, med huvudsäte på Byagården i Östra Ingelstad.

I vått och torrt - Glöggmingel

Företaget erbjuder två olika inriktningar.  Dels finns trädgårdsbutiken, fn förlagd till det gamla hönshuset och ett drivhus. Man kan också vända sig till företaget när det gäller trädgårdsdesign. Carina både ritar och planerar hela eller delar av er trädgård och ger även rådgivning vid hembesök. Mer ingående information om vad vi kan erbjuda finner du under resp flik på startsidan.

Kontakt:
Carina Ljung
Östra Ingelstad 1603
273 94 Tomelilla
+46(0)768 582241
www.ivattochtorrt.se
www.tradgardsriket.se/tradgardar/i-vatt-och-torrt-tradgard/
www.ivattochtorrttradgard.blogspot.se

Lämna ett svar