På Landet vill jag bo och verka…

I morgon bär det av till Malmö för att tala med journalist om Livet ”På Landet” – om Jordiska Paradis, Österlens Pärlor och Levande Byar!

Blomsterfest i Skåne Tranås 2012 (arrangeras vart 5:e år)

Det händer så mycket på landet och i synnerhet i våra byar 365 dagar om året och att Mitt Österlen nu får en möjlighet att vara länk till ett forum som belyser detta lite extra ser jag som en ynnest!

Jag kommer att vara länk för seriösa evenemang och aktiviteter från byarna i Ystad & Österlenregionen och även dela med mig av den erfarenhet jag samlat på mig under mina 31 år i turistnäringen (sommarjobb och turismutbildning inräknade).

Besöksnäringen och Turism har blivit en del av mitt liv!  – Mer än halva faktiskt!
Det började med ett fantastiskt engagemang från mina föräldrars sida redan på 70-talet som Familjen Ewaldz 1976tog mig och brossan ut i naturen …fjällvandringar från -69, – bergsbestigning av Kebnekajse 1980 The Toppen is nådd! -80och fortsatte med att jag fick sommarjobb på Kebnekajse fjällstation -82, Saltoluokta -83, Tosselilla Sommarland -84, Ystads Turistbyrå -85,-86, tillsvidareanställning Simrishamns Turistbyrå 1987-1994 (efter avslutad Turism utbildning på Kalmar Högskola 1984-1987), Karlaby Kro 1994-1997, Tomelilla Turistbyrå 1999-2011, med turistbyråansvar för Brösarps Turistbyrå, även kallad Vägstationen, mellan 2001-2007 – denna min favorit av arbetsplatser, som jag fortfarande spar i mitt hjärta, som en underbart kreativ tid.

Sedan 2011 lägger jag krutet på Mitt Österlen och det här jag vill leva och verka!

Knäbäckshusen - ett av Mitt Österlens Jordiska Paradis

Jag kommer naturligtvis också att slå ett lite extra slag för Mitt Österlens Pärlor och för de Jordiska Paradis som ger mig så mycket kraft och energi tillbaka…

Jag ser mycket fram emot vårt samarbete, som jag hoppas kan leda till bättre synlighet av vår ”hörna” i Skåne och jag vill nu att alla ni som vet med er att det händer betydelsefulla saker och events i era byar att ta kontakt med mig för vidarebefordran.

Varmt Välkommen!

 

    Ditt namn (obligatorisk)

    Din epost (obligatorisk)

    Ämne

    Ditt meddelande